Μία ενυδατική κρέμα με λάδι αμυγδάλου και φυσικό κερί που προσφέρει βαθιά ενυδάτωση στις κουρασμένες επιδερμίδες.
Η συνταγή ακολουθεί την αρχική φόρμουλα του Γαληνού (cold cream) με την προσθήκη της λεκιθίνης ως γαλακτωματοποιητή. Το πρόσθετο αιθέριο έλαιο τριαντάφυλου έρχεται για να ενισχύσει τις φυσικές ιδιότητες του ροδόνερου και να δώσει καλύτερα αποτελέσματα στην κρέμα.
- Παρασκευή
10'
- Δυσκολία
3 / 5
- Δόσεις
10
- Διατήρηση
7 ημ.
- πρόσωπο - , - ενυδάτωση - , - ενδυνάμωση -
τα υλικά
- 18 γρ. φυσικό κερί
- 60 γρ. λάδι αμυγδάλου
- 20 γρ. ροδόνερο
- 2 γρ. λεκιθίνη σόγιας
- 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου
εργαλεία
- μπαιν μαρί
- ξύλινη σπάτουλα
- δεύτερο μπολ
- βάζο με καπάκι
η εκτέλεση
- βήμα 1
Βάζουμε στο μπεν-μαρί, με τη σειρά, το λάδι αμυγδάλου και στη συνέχεια προσθέτουμε το φυσικό κερί, τη λεκιθίνη και το ροδόνερο ανακατεύοντας, απαλά, διαρκώς.
- βήμα 2
Όταν τα υλικά μας αρχίσουν να αφομοιώνονται κατεβάζουμε από τη φωτιά και βάζουμε το μπολ για να κρυώσει μέσα σε ένα άλλο με κρύο νερό.
- βήμα 3
Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, πιο έντονα πλέον, και όταν δούμε πως «δένει» η κρέμα μας προσθέτουμε και το αιθέριο έλαιο.
Χρήση
Χρησιμοποιήστε την ενυδατική κρέμα κθημερινά για μία εβδομάδα. Στη συνέχεια λλάξτε τη με κάποιο πιο ελαφρύ γαλάκτωμα. Μπορείτε να επαναλαμβάνετε την εναλλαγή αυτή όσο θέλετε.
Συμβουλές
Διατηρήστε την κρέμα σας στο ψυγείο για 1 εβδομάδα αφού την βάλετε σε ένα γυάλινο βάζο με ερμητικό πώμα.
0 Σχόλια