Το απολεπιστικό με τις δύο ζάχαρες είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό χάρη στα υλικά του. Η προσθήκη πετάλων καλέντουλας (νεκρολούλουδου) του δίνει ισχυρότερες απολεπιστικές ιδιότητες καθώς οι μικροτραυματισμοί της επιδερμίδας που δημιουργεί η μηχανική απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων φροντίζονται αμέσως χάρη τις αντιφλεγμονώδεις και αντισηπτικές ιδιότητες της καλέντουλας σε συνδυασμό με αυτές της βανίλιας.
Φωτό υπό Hans Braxmeier
Οι δύο ζάχαρες που αποτελούν το βασικό κορμό του απολεπιστικού, το καθιστούν πολύ ισχυρό και δεν θα πρέπει να του κάνετε κατάχρηση. Φυσιολογικά χρήση του μια φορά την εβδομάδα είναι αρκετή. Θα πάντα πρέπει δε να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί στις ευαισθητες περιοχές του προσώπου όπως αυτή των ματιών.
- Παρασκευή
3 '
- Δυσκολία
2 / 5
- Δόσεις
3
- Διατήρηση
7 ημ.
- πρόσωπο - , - τόνωση - , - απολεπισμός -
τα υλικά
- 1/2 φλυντζ. τσαγιού απλή ζάχαρη
- 1/2 φλυντζ. τσαγιού μαύρη (ακατέργαστη) ζάχαρη
- 1/2 φλυντζ. τσαγιού λάδι αμυγδάλου (προσοχή όχι πικραμύγδαλου)
- 2 κουτ. καφέ εκχύλισμα φυσικής βανίλιας
- 1 κουτ. σούπας πλιγούρι βρώμης
- 1 κουτ. καφέ μοσχοκάρυδο
- 1 κουτ. σούπας πέταλα νεκρολούλουδο
εργαλεία
- Μπόλ γυάλινο ή εμαγιέ
- ξύλινη σπάτουλα
- βάζο αποθήκευσης με πώμα
η εκτέλεση
-
βήμα 1
ανακατέψτε πρώτα το λάδι αμυγδάλου με το πλιγούρι βρώμης
-
βήμα 2
ρίχνετε στο μίγμα εν’αλλάξ από τις δύο ζάχαρες ανακατεύοντας συνεχώς
-
βήμα 3
προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίστε το ανακάτωμα μέχρι να αποκτήσει το μίγμα σας μια ομοιόμορφη υφή.
Χρήση
Απλώστε το απολεπιστικό στο πρόσωπό σας αρχίζοντας από τη βάση του λαιμού σας. Πάντα με πολύ απαλές κυκλικές κινήσεις. Τα ακροδάκτυλά σας θα πρέπει να σχηματίζουν μικρούς κύκλους και να ανεβαίνουν από κάτω προς τα πάνω αργά και σταθερά. Προσοχή στην ιδιαίτερα ευαίσθητη περιχή των ματιών. Ξεπλύνετε με άφθονο χλιαρό νερό.
Συμβουλές
ΠΑΝΤΑ μετά τον απολεπισμό ενυδατώνουμε την επιδερμίδα μας. Χρησιμοποιήστε μια πλούσια κρέμα κατά του κρύους μήνες ή μια ελαφρύτερη ενυδατική λοσιόν το καλοκαίρι και την άνοιξη. Μπορείτε να αποθηκεύστε το απολεπιστικό σας σε ένα γυάλινο βάζο με ερμητικό πώμα και να το διατηρήσετε για 1 εβδομάδα στο ψυγείο.
0 Σχόλια